Bij een neuscorrectie moet rekening gehouden worden met het gezicht

Cosmetische chirurgie, de kans is vrij groot dat u hier wel eens van gehoord heeft. Vroeger gebeurde dit meestal achter gesloten deuren en werd er niet echt over gepraat. Tegenwoordig lijken dit soort ingrepen een stuk meer bespreekbaar te zijn geworden. Klinieken die de ingrepen uitvoeren maken nu zelfs reclame op televisie. In de plastische chirurgie zijn er veel diverse ingrepen. Veel daarvan hebben betrekking op het gezicht. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van rimpels, of het aanpassen van de neus. Dat heet een neuscorrectie en is een vrij ingrijpende operatie waar goed over nagedacht moet worden.

Stand van de neus effect op de rest van het gezicht

neusverkleiningDe neus staat natuurlijk in het midden van het gezicht. Wanneer de stand of de vorm van de neus wat wordt aangepast, kan dit een effect hebben op hoe de rest van het gezicht eruit komt te zien. Dit is dus iets waar bij het overwegen van een dergelijke neuscorrectie rekening mee gehouden moet worden. Plastisch chirurgen met veel ervaring met de neuscorrectie kunnen daar vaak bij helpen en kunnen bekijken wat het beste bij de rest van het gezicht past.

Een neuscorrectie moet dus goed over worden nagedacht. Vrijwel alle klinieken en plastisch chirurgen plannen eerst een consult in met een patiënt, waarbij hier goed naar gekeken wordt. Ook wordt uitgelegd hoe een dergelijke operatie verloopt en wat de risico’s zijn. Want alhoewel de operatie cosmetisch van aard is, blijft er bij iedere operatie altijd een bepaald risico bestaan. Een arts of plastisch chirurg verteld daar meer over.

Vaak cosmetische redenen voor de neuscorrectie

Er kunnen medische redenen zijn voor een neusoperatie, maar in de meeste gevallen betreft  het een cosmetische ingreep. Dat wil zeggen dat de zorgverzekeraar hiervoor geen vergoeding zal geven. De operatie dient dus uit eigen zak te worden betaald. Wel is het belangrijk om de kliniek en plastisch chirurgen altijd goed te controleren voor benodigde papieren. Een neuscorrectie is een zeer ingrijpende ingreep die veel ervaring vereist.